Skip to content

Voornaam en elegant Landgoed

Indicatieprijs € 5.950.000,- k.k. | Soestdijkerweg 17, Den Dolder

Voornaam en elegant, dat is landgoed Prins Hendriksoord. Het landhuis met kantoorvleugel oogt ingetogen chique, de dienstwoning is een plaatje en de landschapstuin is een paradijs. De hippische faciliteiten zijn de kers op de taart.

Het landhuis, die dienstwoning en het omringende park – bijna 6 hectare – vormen een waardevol cultuurhistorisch geheel, dat Prins Hendriksoord volkomen terecht de status van rijksmonument kreeg toebedeeld, met alle interessante voordelen van dien. Ook de rangschikking van Prins Hendriksoord als ‘landgoed’ onder de Natuurschoonwet, heeft fiscaal en financieel zeer aantrekkelijke aspecten.

De rust van toen, het comfort van nu

Een landgoed met een rijke geschiedenis. En toch staat Prins Hendriksoord
stevig in het ‘nu’. De tijd heeft hier niet stilgestaan. Achter die prachtige façade vindt u een tot in de puntjes gerenoveerd, gemoderniseerd en uiterst comfortabel woonhuis. In 2005-2006 is het landhuis uitgebreid met een luxe kantoorvleugel – met eigen toegangspoort – en een ruim bemeten, door hagen aan het zicht onttrokken parkeergelegenheid. De ligging van De Beukenoot nabij de hippische faciliteiten van Prins Hendriksoord maken dit romantische pand tot de perfecte woonstee voor uw groom en zijn/haar
gezin. Al staat het u natuurlijk volkomen vrij om er uw au pair, tuinman, gasten of zakenrelaties te huisvesten.

HET LANDHUIS

Donkergroene luiken langs hoge ramen. Helder-wit pleisterwerk, onderbroken door zwarte cordonbanden. Een stijlvolle entree, gedragen door Dorische zuilen. Dit landhuis is imposant, maar niet over the top.

Wanneer we het landhuis binnenstappen, leidt een vestibule naar de centrale hal met een glanzende parketvloer en imposante trap, die ons brengt op de omloop van de eerste etage. Op de begane grond bevinden zich de diverse leefruimtes, vrijwel allemaal met openslaande deuren naar de terrassen en tuinen rondom. Speciale aandacht verdient de maatwerkkeuken, in een smaakvolle combinatie van greywashed eiken en RVS. De bijzondere mix van traditionele architectuur-elementen met een eigentijdse invulling in materiaal- en kleurkeuzes roept o.a. bij de slaapkamers op de eerste verdieping – ieder met eigen badkamer – de sfeer op van een luxe boutique hotel. Op de tweede verdieping bevindt zich langs de voor- en zijgevels een volwaardig zelfstandig appartement met maar liefst drie slaapkamers. Aan de achterzijde is een wellnessruimte – met sauna, douche, stoombad en jacuzzi – een voorbode van het zwembad, op het dak van de kantoorvleugel: 4 x 10 meter en verwarmd!

DIENSTWONING, De Beukenoot

Het paviljoen begon als een jachthuis-annex-biljartruimte, maar werd al ras verbouwd tot tuinmanswoning. Nu is De Beukenoot een comfortabele, moderne dienstwoning in een uiterst romantische jas en biedt plaats aan een tuig- en zadelkamer in het souterrain. Hier vindt u tevens voldoende stallingsruimte voor uw eventuele menwagen en een praktische wasplaats voor de dekens en dergelijke.

HIPPISCHE FACILITEITEN

Acht boxen, een trainingsmolen, een professionele springtuin – hier wil je als paard graag wonen. En als na een dagje stappen of springen de spieren wat op beginnen te spelen, dan mag je onder het solarium…

Private Office

Het landhuis biedt eveneens de mogelijkheid om te werken en te vergaderen vanuit luxe flexibele full service kantoorunits.

Voor nadere informatie inzake dit bijzondere landgoed kunt u contact opnemen met Jacques E. Walch, Register Makelaar en Register Taxateur of Bart H.A.M. Lammerts, Livingspecialist.

VW-logo-2022