Skip to content

Vrijstaand landhuis op 1 hectare

Indicatieprijs € 3.997.500,- k.k. | Raboes 19, Laren

Het vrijstaande landhuis met de naam Padakkers staat op een terrein van ruim een hectare groot. Een perceel waar zowel bomen als het vergezicht over de oude eng een grote rol spelen.

Wonen te midden van groen en privacy en toch slechts een kwartiertje lopen naar het centrum van Laren en ook de dorpskern van Blaricum op loopafstand.

Het huis is gebouwd in 1950 onder architectuur van Jan Rebel, een Larense architect die geïnspireerd was door de Amsterdamse School van o.a. Berlage. Een kleine twintig jaar geleden is het huis flink onder handen genomen met grote aandacht voor (behoud van) de echte Rebel-elementen.

De situering van de binnenruimten is zodanig dat het groen van de omgeving overal in huis zichtbaar is.

Het landhuis en tuin geeft veel privacy. De lange oprijlaan slingert van entree tot uitgang met aan beide zijden de altijd groene rododendrons. De zorgvuldig onderhouden tuin is aangelegd in landschapsstijl en heeft een grote collectie rododendrons, een aantal bijzondere bomen en meerdere waterpartijen.

De vier leefruimten (woon-, eet-, tuin- en studeerkamer) hebben allemaal openslaande deuren naar het lange terras dat aan de zuidzijde ligt. De salon (woonkamer) heeft een indrukwekkende boekenkast, volkomen onzichtbare homecinema en open haard. Er zijn zes slaapkamers, drie badkamers, een pantry, keuken en bijkeuken. Van de drie kelderruimten is de wijnkelder de indrukwekkendste.

Op het terrein bevinden zich ook een orangerie waar de citrusplanten overwinteren, een atelier in dezelfde stijl en met dezelfde materialen gebouwd als het landhuis en een zwembad.

voorma walch logo