Skip to content

Vrijstaande Orangerie op prachtige locatie

Vraagprijs € 995.000 v.o.n. | Nieuw-Loosdrechtsedijk 146 H5, Loosdrecht

Op een historisch stukje Loosdrecht met zeer vrij en fraai uitzicht over de weilanden, direct naast kasteel Sypesteyn aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 146, wordt een vrijstaande woning gerealiseerd, de Orangerie.

Jonkheer C.H.C.A. (Henri) van Sypesteyn (1857-1937) droomde van een kasteel-museum ter nagedachtenis van zijn familie, waarvan hij de laatste mannelijke telg was. Die droom werd werkelijkheid. In de periode 1912-1927 bouwde hij Kasteel-Museum Sypesteyn. Dit plan wordt naast het kasteel en de prachtige kasteeltuin gerealiseerd.

Het nieuwbouwplan omvat een royale vrijstaande woning, met rondom tuin een vrijstaande berging en dubbele parkeergelegenheid op eigen terrein.

Indeling:

Entree annex hal voorzien van toilet, meterkast en trapopgang naar de eerste etage, woonkamer voorzien van openslaande deuren, aangrenzende zeer royale woonkeuken voorzien van drie paar openslaande deuren met eetkamer, eveneens voorzien van twee paar openslaande deuren, bijkeuken, werk-/TV kamer.

Eerste etage; Overloop, voorzien van toilet, technische annex stookruimte, berging en vide, master bedroom met eigen badkamer voorzien van ligbad, douche, dubbele wastafel, toilet en designradiator, twee in grootte gelijkwaardige slaapkamers, vierde slaapkamer en een tweede royale badkamer voorzien van ligbad, douche, dubbele wastafel en designradiator.   

De grond onder de woningen is in eigendom van de gemeente Wijdemeren en zal in eeuwigdurende erfpacht worden uitgegeven. Een erfpachtsrecht is een zakelijk recht. De kopers sluiten een erfpachtscontract met de gemeente Wijdemeren en betalen daar een jaarlijkse vergoeding voor. Deze fiscaal aftrekbare canon is voor de eerste vijf jaar vast en bedraagt € 7.500,-.

Met de bouw zal eind 2019 een aanvang worden gemaakt.

kapelle-logo