Skip to content

Stijlvol wonen in villawijk Trompenberg

Vraagprijs € 2.075.000,- k.k. | Mozartlaan 16, Hilversum

EEN MAGNIFIEK LANDHUIS “THE MANSION” OP EEN PRACHTIG BESLOTEN PERCEEL MIDDEN TUSSEN HET GROEN.

Aan een lommerrijke laan in villawijk Trompenberg/Kannesheuvelpark (beschermd stadgezicht) ligt dit royale vrijstaande authentieke landhuis “The Mansion”, met garage en schuur. Het is in 1910 onder architectuur van C. de Groot gebouwd voor de weduwe Philips-Heijligers (moeder van oprichters van Philips). Het landhuis is ideaal op de zon gelegen ontworpen; de tuingerichte kamers zijn op Zuid/Zuidwest gesitueerd. Met een vrij uitzicht over het zuidelijk naastgelegen grote groene perceel met bestemming “Groen” en met een zonnige tuin van ca. 1500 m2 rondom het landhuis op een ruim perceel van 2029 m2. Het landhuis ligt aan alle kanten vrij en is omringd door groen, biedt optimale privacy en heeft een sfeerrijke en warme uitstraling. Volop parkeerruimte voor meerdere auto’s op eigen terrein, plus openbaar parkeren. Dit prachtige familiehuis ligt op loopafstand van natuurgebieden, o.a. het Spanderswoud en het Corversbos. De Gooise heidegebieden en de Loosdrechts Plassen zijn snel bereikbaar. Nabij scholen, waaronder de Godelindeschool, winkels, diverse sportaccommodaties (o.a. tennis en golf). 

Een korte opsomming van hetgeen het landhuis o.a. te bieden heeft:

Centrale hal, werkkamer, eetkamer, woonkamer met open haard, serre/tuinkamer met veranda en terras op het zuiden, woonkeuken, bijkeuken, bergruimte, wijnkelder, 6 slaapkamers, 2 bad-kamers en 2 balkons.

Op de zolderverdieping kunnen nog 2 extra slaapkamers en een extra badkamer, of een kantoor aan huis, of een speelruimte voor het gezin, worden gerealiseerd. De zolder is ideaal voor een au-pair of een separaat appartement. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor aan- en
bijgebouwen (ca 50 m2) en voor kantoor aan huis. Het landhuis is geen monument dus kan zo gewenst worden aangepast.

Dorenbos-logo-2022
Gijs-Jansen-Makelaars