Skip to content

Romantiek pur sang

Indicatieprijs € 4.150.000 k.k. | Meentweg 6, Blaricum

Deze prachtig gerenoveerde Saksische boerderij staat middenin het oude dorp van Blaricum. Achter de voordeur gaat een heerlijk romantisch gezinshuis schuil met een unieke ambiance. Het is een warm thuis voor mensen die houden van het leven, van gezelschap en gezelligheid. De boerderij stamt uit 1841 en is een Rijksmonument.

De boerderij biedt 330 m² woonoppervlak, exclusief het bijgebouw en de gepotdekselde hooiberg voor auto’s, fietsen en tuingereedschap. De boerderij heeft op de begane grond een riante living met monumentale schouw, een grote werkkamer en de oude opkamer, nu een speel- annex slaapkamer. De sfeervolle woonkeuken van 50 m² met grote open haard ligt centraal in de boerderij en er is een aparte waskeuken.

De verdieping is verdeeld over twee grote slaapkamers, twee tot drie kleinere slaapkamers en drie badkamers. Er is veel kastruimte en in de masterbedroom vallen de prachtige, maatwerk garderobekasten op. Onder het achterste deel van de boerderij ligt een enorme stahoge (en kurkdroge!) voorraad- en bergkelder, verdeeld over diverse vertrekken. Plek genoeg voor een fitness- en/of wellness-ruimte. De boerderij ligt temidden van een zeer fraai erf met platanenterras, jeu-de-boules baan en een boomgaard op 1.400 m². Een werkelijk uniek geheel.

De perfect gerestaureerde voormalige schuur, nu een atelier/man-cave, is ook zeer geschikt als kantoor of guesthouse.

Kenmerken:

Bouwjaar: 1841

Woonoppervlakte: 330 m²

Inhoud: 1.420 m³

Perceel: 1.400 m²

Kamers: 9

Slaapkamers: 4-5

Gerenoveerd in 2004, verbouwd in 2019.

VW-logo-2022