Monumentale vrijstaande woonboerderij

Indicatieprijs € 2.150.000,- k.k. | Meentweg 6, Blaricum

  • Meentweg-6-1
  • Meentweg-6-2
  • Meentweg-6-3
  • Meentweg-6-4

Schitterende vrijstaande woonboerderij met oorspronkelijke hooischuur uit 1841 (Rijksmonument) gelegen op een prachtige locatie midden in het pittoreske oude dorp van Blaricum, op een perceel van ca. 1.400 m². De woning is volledig gerenoveerd in 2005. Het interieur is een prachtige mix van modern, strak en stoer met behoud van het oorspronkelijke karakter. Dit huis is met recht een heerlijke gezinshuis (o.a. vijf slaapkamers!) dat zo te betrekken is. Entree van de woonboerderij via de royale hal. Via hoge stalen deuren is de sfeervolle zitkamer bereikbaar met eikenhouten vloerdelen, balkenplafond en robuuste hoge open haard. De woonkamer is voorzien van wandverwarming. Riante en fraaie woonkeuken onder andere voorzien AGA fornuis en hardstenen aanrechtblad, lemen vloer (vloerverwarming) en openslaande deuren naar de tuin. Bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en droger en wastafel. Voorts op de begane grond een werkkamer met eiken houten vloer en ‘opkamer’ bijvoorbeeld te gebruiken als televisiekamer of tweede studeerkamer. De prosvisiekelder is eveneens toegankelijk. Door het gehele huis zijn de prachtige gebinten en balken bewaard gebleven.

Eerste verdieping: Overloop met inbouwkasten, fraaie masterbedroom en badkamer voorzien van douche, ligbad, en wastafel. Voorts vier (kinder)slaapkamers en een tweede badkamer voorzien van douche, wastafelmeubel en toilet. In totaal op deze verdieping dus vijf ruime slaapkamers en twee badkamers.

Op het perceel bevinden zich voorts een hooi-schuur (Rijksmonument) met bedrijfsbestemming en bijgebouw. De tuin rondom is zeer fraai met goede terrassen en boomgaard.

Kenmerken:

Rijksmonument

Oorspronkelijk bouwjaar 1841

Luxueuze verbouwingen in 2005 met behoud karakteristieke kenmerken

Inhoud: ca. 1.420 m³

Woonoppervlakte.: 330 m²

Perceeloppervlakte: ca. 1.400 m²

voorma walch logo