Skip to content

Villa 4.0, BNA architectuur bekroond

Indicatieprijs € 5.250.000,- k.k. | Valkeveenselaan 46, Naarden

Dit project is one of a kind. Op de mooiste locatie in ’t Gooi, volledig omringd door water. De ultieme plek voor een totaalbeleving van natuur en architectuur. Om duurzaam te wonen, te recreëren, te werken. Met of zonder kinderen. Een ultiem veelzijdige woonplek. Werkelijk aan alles is gedacht bij de realisatie van dit project: duurzaamheid, klimaat, woongenot, comfort, faciliteiten, veiligheid, natuurbeleving, onderhoudsvriendelijkheid.

Opgeleverd in 2011. Architectuur door Dick van Gameren, interieurontwerp door Tank, tuinontwerp door Michael van Gessel en beplanting door Jacqueline van der Kloet. Bekroond met de titel Gebouw van het jaar 2012; de prestigieuze architectuurprijs van de BNA.

Dit unieke huis op deze unieke plek biedt als geen ander de mogelijkheid om het leven te vieren. Het leent zich in alle opzichten om zowel een uitbundige als een intieme levensstijl te faciliteren. Van het geven van grote feesten en diners, het organiseren van tentoonstellingen, muziek maken en in de winter schaatsen, paardrijden, dieren houden, knus genieten bij het vuur, films kijken in volledig in het interieur weggewerkte bioscoop, boswandelingen maken, tuinieren, kanovaren en geheel privé genieten van de prachtige natuur. Het kan allemaal in en om Villa 4.0. Het huis is zeer ruim opgezet en biedt letterlijk en figuurlijk enorm veel leefruimte door de ruime opzet met overal daglicht en overal het zicht op de prachtige natuur. Er is een hele grote, vaste eettafel, een lichte woonkamer met zitkuil en open haard, heel veel ingebouwde kastruimte, dubbele vaatwassers en ijskasten. Er is een aparte vleugel met drie slaapkamers en badkamer, eventueel te gebruiken als kindervleugel. De hoofdslaapkamer en de ruime logeerkamer hebben ieder een eigen en suite badkamer.

Het huis heeft energielabel A en is volledig duurzaam gebouwd. Er is een warmtepomp voor koude- en warmte opslag, een zonneboiler en zeer goede isolatie. Hierdoor heeft Villa 4.0 een lage energierekening voor groene stroom. Er is altijd een fijn klimaat in huis: er is vloerverwarming en vloerkoeling; de slaapkamers hebben ook koelplafonds. En er is natuurlijke ventilatie door het hele huis. Voorts een Berghkachel (hoogrenderende-houtkachel) in de keuken en een open haard bij de zitkuil.

Villa 4.0 is voorzien van cat. 5 (stralingsvrije) internetbekabeling. De keuken heeft een uniek cabriolet dak dat geheel geopend kan worden voor de ultieme zomerbeleving.

De tuin is geheel onderhoudsarm aangelegd, in optimale balans met de natuur. Vogels, eekhoorns, vlinders en bijen nestelen zich er graag. Het heeft in alle seizoenen een prachtige, steeds wisselde gedaante. En de waterkant is op zo’n manier glooiend gemaakt dat je precies in het water kijkt vanuit de zitkuil. Ook zijn er monumentale bomen waaronder twee enorme rode beuken en een moeras eik midden in het gebouw. 

Tot het perceel van Villa 4.0 behoort ook het tegenoverliggende weiland met picknickvlonder aan de waterkant, en paardenbak. Je kunt hier onder andere heerlijk genieten van de avondzon. Maar ook dieren houden zoals schapen, geiten en paarden.

‘Kortom, Villa 4.0 = ultiem wonen!’

VW-logo-2022