Onder architectuur verbouwde villa

Indicatieprijs € 1.645.000,- k.k. | Pastoor de Saeyerweg 6, Blaricum

  • Pastoor-de-Saeyerweg-6-1
  • Pastoor-de-Saeyerweg-6-2
  • Pastoor-de-Saeyerweg-6-3
  • Pastoor-de-Saeyerweg-6-4

Op een paar minuten fietsen van de gezellige dorpskern van Blaricum, ligt de Pastoor de Saeyerweg. In de voor Blaricum zo kenmerkende entourage van landweggetjes en boslaantjes met hoge hagen waarachter fraaie villa’s, landhuizen en oude boerderijen gelegen zijn. De oorspronkelijke eigenaar liet in 1921 op het perceel door architect E. Verschuyl een zomerhuis bouwen, om er uiteindelijk ook permanent te gaan wonen. De huidige bewoners lieten in 1991 de villa onder architectuur uitbreiden en verbouwen. Daarbij werden veel fraaie, voor het ontwerp van de villa zo kenmerkende details ongemoeid gelaten, maar zijn er nog voldoende mogelijkheden om met behoud van al het fraais de villa naar uw hand te zetten.

Indeling: Begane grond:

Ten opzichte van de gevel terugliggende, fraaie getimmerde buitenentree met hoog in het kozijn liggende ramen die de hal van daglicht voorzien. Binnen valt meteen het originele timmerwerk en het balkenplafond in de hal op, welke met originele zwart-witte tegelvloer is uitgerust. Entree, garderoberuimte, trap naar eerste verdieping. toilet, bijkeuken met eigen buitendeur, woonkeuken van alle moderne keukengemakken voorzien, ontvangstruimte die de eetkamer ontsluit en ‘rechtdoor’ toegang biedt tot de L-vormige woonkamer van ruim 35 m² met openslaande deuren naar terras en tuin met veranda en lichtstraat. Sfeervolle werkkamer met open haard, berging.

Eerste verdieping:

De fraaie bordestrap voert naar een ruime overloop die uitkomt bij de deur van slaapkamer 1 – de master-bedroom – welke beschikt over veel ingebouwde kastruimte. In de westgevel dubbele deuren naar het balkon met glazen overkapping. Aan de zuidzijde een grote raampartij met een fraai uitzicht op de tuin. Links van de ingang de deur naar de ruime modern uitgeruste badkamer met dubbele wastafel, ligbad, separate douche en toilet. Vanaf de overloop zijn vervolgens de garderobe-kamer, een toilet, doucheruimte en nog drie slaapkamers met inbouwkasten en wastafels bereikbaar.

Voorts is er nog een bergvliering aanwezig.

voorma walch logo