Skip to content

Representatieve kantoorvilla ’Villa Edinoor’

Huurprijs € 175.000,- per jaar | Parklaan 2, Bussum

Kantoorvilla \”Villa Edinoor\” 525 m², inclusief 20 parkeerplaatsen.

De representatieve kantoorvilla is prachtig gelegen in een lommerrijke villawijk en wordt omsloten door een fraai aangelegde tuin. Het park rondom de Kom van Biegel is al jaren omzoomd door diverse prachtige boomsoorten, waaronder linde, taxus, treurwilg, watercypres, catalpa, ceder en zilveresdoorn.

Historie: De kantoorvilla wordt ook wel Villa Edinoor genoemd. De villa is gebouwd in 1900 naar ontwerp van de architect G.J. Vos. Tot 1920 droeg het de naam Villa Liane of Villa Liane aan de Vijver, maar in dat jaar werd het huis vernoemd naar de zusters Edi en Noor Ploem. 

De villa met de prachtige ligging aan de Kom van Biegel en het Biegel-plantsoen, is oorspronkelijk gebouwd als woonhuis, maar is vanaf de oorlog tot midden jaren zestig in gebruik geweest als hotel/pension en in 1969 in gebruik genomen als kantoor. Pension Edinoor was een luxueus hotel waar gasten logeerden die in Nederlands-Indië hun fortuin hadden gemaakt. Als ze met verlof naar Nederland kwamen, dan sliepen zij in dit hotel. 

Vroeger werd het park veel gebruikt voor het houden van zomeravondfeesten, er werd dan ook mooie verlichting opgehangen. De lampjes zorgden dan voor een prachtig schouwspel door de weerkaatsing in het water. In de winter ging de jeugd vaak schaatsen op de bevroren vijver. 

Villa Edinoor is een bakstenen villa met toren-achtige zijpaviljoens met loggia\’s en balustrades en met art nouveau details. Het is een typisch voorbeeld van eind 19e eeuw en begin 20ste eeuw eclectische architectuur. De kantoorvilla is sinds 2018 aangewezen als gemeentelijk monument. 

VW-logo-2022
Castanea-logo