Unieke en historische woning ’t ‘Jagthuis’

Vraagprijs € 1.450.000,- k.k. | Park Vredehof 11, Soestdijk

  • Park-Vredehof-11-Soestdijk-1
  • Park-Vredehof-11-Soestdijk-2
  • Park-Vredehof-11-Soestdijk-3
  • Park-Vredehof-11-Soestdijk-4

Een woning met een koninklijke geschiedenis. Dit voormalig jachthuisje van koning Willem III is gebouwd in 1834 in opdracht van Anna Paulowna, Koningin der Nederlanden voor haar zoon Alexander. De woning is gelegen aan het begin van de Jachthuislaan en Park Vredehof, een onmiskenbaar herkenningspunt wanneer u Soestdijk binnenrijdt.

Vanwege zijn cultuurhistorische waarde is de woning een rijksmonument. Aan de buitenzijde ademt de woning nog exact de sfeer uit van toentertijd. Een indrukwekkende entree met mooie zuilen, een prachtig vormgegeven rietenkap en brede overstekken met houten kartellijst. In 2001 is er een tweede, bijna identieke woning aangebouwd. Het dagelijkse leven is geconcentreerd in het oorspronkelijke deel. Hier bevindt zich de riante woonkeuken, living met karakteristieke haard en een slaapkamer met badkamer op de verdieping. In het bijgebouw met souterrain bevinden zich 3 slaap/werkkamers, een bijkeuken en een 2e badkamer. Aan de afwerking is zeer veel zorg besteed. Modern wooncomfort is perfect gecombineerd met klassieke stijlelementen en er is gebruik gemaakt van duurzame, hoogwaardige materialen.

De aanwezigheid van een tweede entree biedt mogelijkheden voor een praktijk, kantoor of atelier aan huis. Ook zou de woning een perfecte kangoeroewoning kunnen zijn.

Het perceel van 2855 m² is prachtig en gevarieerd aangelegd met hoge laurier- en beukenhagen, strak gesnoeide Ilexstruiken, taxushagen, rozenstruiken en prachtige rododendrons. Meerdere terrassen en een besloten patio bieden u de gelegenheid om op elk gewenst moment van de dag van buiten te genieten.

Verrips-Makelaardij-logo