Sfeervolle villa met adembenemende tuin

Vraagprijs € 1.495.000,- k.k. | Doornseweg 13, Leusden

  • Doornseweg-13-1
  • Doornseweg-13-2
  • Doornseweg-13-3
  • Doornseweg-13-4

Iets ten zuiden van Amersfoort, op slechts 15 minuten fietsen van de oude binnenstad, ligt deze innemende villa uit de eerste helft van de vorige eeuw, omringd door bos en heide met een maximum aan privacy. Alles op deze plek is van hetzelfde hoge niveau, maar de grootste eye-catcher is ongetwijfeld de glooiende gazontuin, met mooie zichtlijnen en borders die harmonisch overgaan in het bos. 

De villa heeft een praktische indeling met zeer veel leefruimte en is bijzonder geschikt voor een combinatie van royaal wonen en werken. Door de ruime inhoud en oppervlakten is dit object onder meer geschikt voor een inwonende au-pair, kantoor- of praktijk aan huis of om een bed & breakfast te beginnen.

Het huis, gebouwd in 1938 en volledig gerenoveerd in de jaren tachtig, draagt de naam ‘Stefanushof’. Taferelen met de Bijbelse figuur Stefanus zijn terug te vinden in glas-in-loodramen in het huis. Deze ramen zijn niet de enige prachtige details. De eikenhouten binnendeuren met panelen en snijwerk, het fraaie lijstwerk, de balkenplafonds met versierde consoles, het geornamenteerde stucplafond in de zitkamer en de indrukwekkende bordestrap, in de rijkdom van haar detaillering verwijst deze villa naar de statige landhuizen uit het eind van de negentiende eeuw.

Logo Buijs