Skip to content

Landgoed Zuiderhof

Prijs op aanvraag | Bollelaan 22, Naarden

Een privéstukje Gooi…….

Veel van wat het Gooi zo mooi en uniek maakt vindt u samengebracht op dit landgoed. Meer dan een eeuw geleden groeven mensen zand af en legden zanderijvaarten aan. Zo ontstond het weiland met het water waar u vanaf het terras van dit landgoed zo prachtig op uitkijkt. De Larense architect Jan Rebel heeft in 1928 in opdracht van de familie Dudok van Heel een landhuis in Engelse stijl gerealiseerd. Rond het huis legde de Naardense tuin- en landschapsarchitect Tersteeg een prachtige parktuin met trappen, keermuren en een vijver aan. In de jaren daarna is er van de oorspronkelijke ontwerpen van huis en tuin het een en ander verloren gegaan. Echter, na 1996 hebben de huidige eigenaren het landhuis door de jaren heen weer met liefde hersteld en gaf tuinarchitect Wim Verzantvoort het park met zijn beukenlanen, zijn oude glorie terug om de parktuin vervolgens te verrijken met hagen, golvende rododendronpartijen en met zorg geplaatste solitaire bomen. Bovendien werd de tuin onderhoudsvriendelijk gemaakt. Het resultaat is zo bijzonder dat het park als een van de zes tuinen staat ingeschreven in het Register Monumentale Villatuinen.

Bijna 14 hectare puur woongenot: met een landhuis met dertien kamers, een stal, een dressuurbak, een zwembad en een tennisbaan. In de prachtige parktuin met op de zon gelegen terrassen geniet u van het uitzicht op de weide, het water en het bos. Landgoed Zuiderhof is een NSW-gerangschikt landgoed. Wij informeren u graag over de voordelen die dat met zich meebrengt.

Vanaf Amsterdam rijdt u in 25 autominuten de oprijlaan op van uw landgoed. Hier is al meteen duidelijk dat u \’buiten\’ bent. De oprijlaan ligt links in het bos en voert u naar het landhuis dat een paar honderd meter verder ligt. Na de op afstand bedienbare toegangspoort te zijn gepasseerd wordt het bos langzaam maar zeker park en komt het landhuis met het daarvoor gelegen zwembad en het ronde voorplein met waterornament in zicht. In het park rond het landhuis zijn prachtige lanen met eeuwenoude beuken. Dit is het ultieme thuiskomen.

Het landhuis is ontworpen als een echt familiehuis met alle ruimte voor een flink gezin inclusief een gastenverblijf (dat ook de mogelijkheid biedt van huisvesting van een au pair) in een gesepareerd deel van het landhuis waar zich ook de garage bevindt. De gevelindeling laat een fraaie symmetrie zien.

Kortom…

Met zijn prachtige afwisselende landschap, het al even prachtige en met liefde voor het unieke karakter bewoonde en in zeer goede staat verkerende landhuis, zijn talloze woonmogelijkheden, zijn stal, dressuurbak, zwembad en tennisbaan, de unieke parktuin en tegelijkertijd met de geboden volkomen privacy en ligging op fietsafstand van scholen, winkels en alles wat het Gooi verder te bieden heeft, is Landgoed Zuiderhof een \’once-in-a-lifetime-opportunity\’. Nog wel…

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jacques E. Walch Register Makelaar Register Taxateur of Bastiaan Schuijt, Register Makelaar Register Taxateur.

VW-logo-2022
drieklomp-logo