Skip to content

Monumentaal royaal landhuis

Vraagprijs € 4.250.000,- k.k. | Bisonlaan 6, Hilversum

Op prachtige locatie in villawijk Diergaardepark, op steenworp afstand van het Corversbos staat dit exclusieve landhuis met opstallen op een ruim en besloten perceel van 6.137 m2. 

Oorspronkelijk in 1929 gebouwd waarvan de originele indeling en kenmerken grotendeels behouden zijn gebleven met uitzondering van de uitbreiding die in 1994 heeft plaatsgevonden. Hierdoor beschikt men over een totaal woonoppervlak van 601 m2 exclusief de kelder van 48 m2.

De villa is door de jaren heen zeer goed onderhouden en gemoderniseerd waaronder een nieuw leiendak en deels voorzien van monumentaal en veiligheidsglas.

Op het afgesloten terrein staat een dubbele garage, schuur en aan het einde van de tuin een karakteristieke veranda. De fraai aangelegde tuin biedt volledige privacy, kent meerdere terrassen en is aangesloten op een eigen bron.

Onder architectuur van C. de Groot ontworpen villa voor de bouwtijd karakteristieke Interbellumstijl met invloeden van de Engelse landhuisstijl. De villa is aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische en het ensemble, alsmede vanwege de gaafheid. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorenbos | Rasch Makelaars via 035-624 3201 of www.dorenbosrasch.nl

Dorenbos-logo-2022