Skip to content

Heerlijk familiehuis nabij het centrum

Vraagprijs € 2.500.000,- k.k. | Albertus Perkstraat 85, Hilversum

In de stralende, vooroorlogse villawijk \”De Boomberg\” ligt deze prachtige vrijstaande villa, onder architectuur gebouwd in 1922. De rustige Albertus Perkstraat is 1km van het centrum en 200mtr van het Corversbos verwijderd en ligt op korte afstand van toegangswegen, o.a. naar de A2. De Boomberg, kindvriendelijke groene wijk, voorziet in basis en middelbare scholen (w.o. gemeentelijk gymnasium). De karakteristieke villa heeft een waanzinnig mooie onder architectuur aangelegde volwassen tuin (park) met veel privacy en een eigen oprit voor meerdere auto\’s. In de tuin bevinden zich naast een ruim multifunctioneel bijgebouw o.a. een (hard)houten schuur, een kippenhok/uitloopren en een Jeu de Boules baan. 

Het bijgebouw, door de huidige eigenaar gebouwd als fotostudio, is uitermate geschikt voor meerdere doeleinden. Te denken valt aan hobbyruimte met plaats voor twee auto’s op de benedenverdieping en een kantoor of praktijkruimte op de eerste verdieping (andersom kan ook!) Hiertoe kan het vloeroppervlak op de verdieping eenvoudig worden uitgebreid tot ca. 50m2 en kan een groot daklicht worden geplaatst.

De villa, vol met originele stijlkenmerken, waaronder lambriseringen, deuren, kasten en een fraai trappenhuis straalt rust uit door de eenvoud van symmetrie.

Totale woonoppervlak woonhuis: 

336m2, inhoud: 1.306m3

Bijgebouw: 

gebruiksoppervlak verdieping: 

23m2 (uit te breiden tot 54m2), 

gebruiksoppervlak souterrain: 

54m2, inhoud: 324m3  

Dorenbos